Fanns inte en enda lagerhylla med toapapper

Att denna pandemi har satt samhället ur spel är numer ett faktum. Från och med idag kan man exempelvis få böter och fängelse för att man är i en samling på över 50 personer, även om man är en familj (stackars alla som planerat att ha bröllop nu när våren äntligen är framme).

I butikerna ser man också hur pandemin har tagit landet med storm. Bortsett från en enstaka tant eller gubbe är gångarna i stort sätt folktomma. Även lagerhyllorna gapar tomt. Kunde faktiskt inte hitta en enda lagerhylla med toapapper. Det är helt sanslöst att en stor mataffär inte har en enda rulle toapapper.

Att folk halmstrar toapapper är både irriterande och skrämmande. Irriterande eftersom de som inte har panikhandlat har nu inte något toapapper och skrämmande eftersom det visar hur bräckligt samhället och vi människor är.

Det värsta är att utöver toapapper så köps andra förnödenheter så som pasta, bröd och konserver också upp. Det innebär att de som kanske inte kan ta sig ut, eller får ta sig ut (de som är i riskzonen) är ännu mera drabbade. Det är inte alla som har en granne, familjemedlem eller vän som kan åka och handla åt dem. Viktigt att vi tänker på dessa människor innan vi panikhandlar förnödenheter.