Tåligare hoj för svårare terräng

Saknar att cykla på vintern. Det blir en del löpning för att hålla igång konditionen. Springer nog 3 gånger i veckan och förutom detta blir det ett par besök på gymmet under varje vecka.

Min damcykel står och samlar damm i cykelrummet. Fick ett tips förra veckan som jag ska kolla upp. Fatbikes är en typ av cykel som är lättare att cykla under tuffare förhållanden som stranden eller på snö. Detta låter som en bra lösning för att kunna hålla igång cyklandet på vinterhalvåret. Jag ska ta en sväng förbi cykelbutiken och spana in vilka fatbikes de har i butiken. Jag tänker att det kanske även är möjligt att använda denna cykel till jobbet, så sparar jag lite bensinpengar. Det är bara 5 kilometer till mitt jobb hemifrån, så jag borde klara av att cykla den sträckan istället.

Fatbikes låter som en smart lösning. Kikade in ett par cyklar på nätet och de ser coola ut. Som jag nämnde har jag en damcykel idagsläget. Använder den till kortare turer samt som transport till och från pendeltåget in till Malmö. Cykeln köpte jag begagnad på Blockets hemsida för 800 kr. Det var ett kap i mina ögon och det ingick även ett ABUS granitlås i priset. Nu har jag haft cykeln i närmare 8 år och rosten börjar vittna om att det kanske är dags för ett byte snart.

Om det inte blir en fatbike sneglar jag nog på en mountainbike. Mountainbikes är bra för vanlig cykling och du kan även sticka ut i skogen och köra offroad när lusten faller på. Det finns ett naturreservat nära mitt hem. I naturreservatet finns det specifika cykelslingor som är anpassade för mountainbikes.

Gillar att springa i naturreservatet och det händer rätt ofta att jag stöter på folk som är ute och cyklar. Förra våren hade de en cykeltävling i naturreservatet som drog väldigt många deltagare. Är lite sugen på att delta i den cykeltävlingen nästa år om jag skaffar en mountainbike.

Kommentarer är stängda.