Jag ska köpa tält

Japp, till våren ska jag och min tjej ut och vandra med tält för första gången. Vi har varit ute på dagsvandringar förut, men nu är det dags att ge oss ut på en veckovandring. Nu måste vi köpa ett bra tält som inte är för tungt och stort, samtidigt som det ska vara tåligt.

Men var hittar jag ett stort sortiment av tält? Där vi bor finns inga butiker för campingutrustning, eller för friluftsliv. Närmaste sån affär ligger över fyra mil bort, och där har de inget stort sortiment av tält. Det lutar åt att jag måste handla online. Men jag har så dåligt tålamod att hålla på och googla så helst vill jag hitta en webbutik med många tält att välja mellan. Om någon har ett tips så hör gärna av er till mig.

Tältet jag behöver

Jag behöver ett lättviktstält som tar liten plats och är lätt att sätta upp. Det ska ha två liggplatser och även en absid där man kan ha ryggsäckarna under natten. Tyvärr har jag en begränsad budget så tältet får inte vara för dyrt. Samtidigt ska det funka även om regnet öser ner och också när det blåser halv storm. Var hittar jag detta tält?

Jag letar alltså efter en webbutik med stort sortiment av tält. Men det måste också finnas annan utrustning som vi behöver.

Utrustning vi behöver

Vi behöver självuppblåsande liggunderlag och varma sovsäckar. Campingkök har vi redan så det behöver vi inte köpa nu. Men en pannlampa skulle vara bra att ha.

Jag har också kikat på vattenbehållare som inte tar någon plats när de inte är fyllda. Alltså som en påse med tappkran. Jag vet inte vad dessa kallas och då är det inte lätt att googla fram dem. När man som vi ska vandra på Sörmlandsleden så kan det vara knepigt att fylla på sina vattenflaskor. Därför vill jag ha en lite större behållare så att man kan bära med sig vatten för några dagar.