Följ ett par entusiasters jägarliv på SVT Play

Minns du machogubbarna Jan Guillou, Leif GW Persson och Pär Lorentzon i TV-programmet Grabbarna på Fagerhult? I programserien fick de fritt utlopp för sina hobbys jakt, fiske och annat kul som män gillar att hålla på med när de inte störs av familj och barn. Programmet handlade ofta om jakt och jägarliv. Gubbarna lagade mat i programmet och samtidigt kunde jakt- och samhällsfrågor diskuteras kring bordet.

SVT har haft fler program om jägarliv och jakt, vill minnas att det fanns ett program som just hette Jägarliv. Nej, nu kom jag på vad programmet hette. TV-programmets namn var Jaktliv och sändes 2019 på SVT Play. Det är en TV-serie om ett par vildmarksentusiaster som är på jakt- och fisketurer i Finland. Riktigt bra program om du är intresserad av jakt och fiske.

Funderar på att ta jaktlicens för att kunna jaga fågel och vildsvin. Vildsvinsstammen har ökat lavinartat i Sverige och skapar mycket oreda. En av orsakerna att det finns så mycket vildsvin är att många jägare utfodrat vildsvinsstammen frikostigt på sina marker. Vildsvinen orsakar mycket skador när de plöjer sönder grödor hos bönder och river upp gräsmattor hos privatpersoner. Antalet vildvinsolyckor har ökat senaste åren pga. den ökade volymen av vildsvin.

Det blir allt vanligare med vildsvin i innerstäderna. Göteborg är en av städerna som märkt att vildsvinen tar sig in i bostadsområden för att leta efter föda. En vildsvinskull kan vara upp till 20-30 individer och det orsakar stora skador när de river runt i trädgårdar och tomter.

För att minska vildsvinens framfart behövs utökad jakt och andra metoder för att stoppa samt minska stammen.
Jag kan tänka mig jaga vildsvin så snart jag färdigutbildat mig och införskaffat ett vapen. Tror även att köttet från vildsvin är gott, så det blir en bonus när man jagar dessa djur.