Gruppresor med värde

Att sitta på kontor dagarna i ända tröttar lätt ut både kropp och själ. För att inspirera anställda och motivera hela kontoret bör företag åtminstone en gång om året åka på en gruppresa till utlandet. Det spelar egentligen inte roll vilket land företaget väljer att åka till, kan vara Storbritannien, Italien, USA, Kroatien och så vidare, det viktigaste är att alla medarbetare får ut något av resan.

På gruppresan kan medarbetarna utöver att sitta i möten, också uppleva det landet har att erbjuda. Detta gäller både mat som sevärdheter. Exempel på maträtter och sevärdheter är Pizza i Neapel medan man beskådar vulkanen Vesuvius som ligger bara några kilometer ifrån staden, Fish and Chips med mosade ärtor i London på Trafalgar Square, Äppelpaj på Manhattan i New York City (The Big Apple). Givetvis behöver man inte äta lokala maträtter, men för att komma i den rätta stämningen så är det rekommenderat. Det är också rekommenderat att besöka någon av alla de sevärdheter som staden eller landet har att erbjuda. Är man i Neapel kan man ta tåget till Rom (tar en timma) och besöka det historiska Colosseum, där gladiatorstrider var populära under romartiden. I London kan man besöka Madame Tussauds där vaxkopior av välkända människor står (och sitter). I New York City kan man ta en tur till Liberty Island och se Frihetsgudinnan på nära håll, det går även att gå in och upp till statyns krona (detta kräver dock att man har reserverat biljetter i förväg, helst 6 månader innan).

För att åka på gruppresa med jobbet är det bäst att anlita en resebyrå, det gör att företaget själva inte behöver avsätta tid till att hitta och boka resan. Ska man anlita ett resebyrå bör man anlita en med mångåriga kunskaper om vad som gör en gruppresa värd pengarna, en sådan byrå är https://www.akitravel.se/.