Smakfullt och snyggt med enstegstätade fasader som blivit tvåstegstätade

Om man som jag är född och uppvuxen på landet här i Sverige så slås i alla fall jag av hur smakfull smak människor har vad beträffar husbyggen inne i städerna. Jag som kommer några mil utanför Solna är mest van vid träfasader och eternitklädda fasader, med gammalt taktegel som legat alldeles för många decennier med slitage som följd.

Jag tycker förvisso att byggnaderna i centrala Stockholm är anrika och tilltalande men för mig går ingenting upp emot en snyggt putsad fasad. Gärna en nygjord funkisvilla som kanske varit enstegstätad från början men som du blivit till en tvåstegstätad fasad efter renovering. Det tycker jag är riktigt smakfullt faktiskt. Och inte nog med att det är snyggt, det är ju även energibesparande för de som äger huset samt ger en god värdestigning på sikt. Så den som säger att svenskarna inte har någon hussmak alls, håller i alla fall inte jag med om.