Så kul att jobba med träpärlor

Jag har gjort egna smycken ganska länge nu. Framförallt har jag gjort halsband av plastpärlor och olika stenar. Men nu har jag börjat jobba med träpärlor, och det är så kul. Träpärlor känns mycket skönare i handen än plastpärlor och de är också så vackra med sin ådring. Och träpärlor kan användas till så mycket mer än halsband eller andra smycken.

Barnmobiler

Jag har gjort några mobiler att hänga över vaggan eller spjälsängen till de allra minsta. Med lite större träpärlor i fina färger kan barnet få något roligt att fästa blicken på när de vaknar i sin egen säng. Givetvis är det viktigt att se till att pärlorna verkligen sitter fast och inte kan lossna. Mobilen måste också hänga så pass högt upp att barnet inte kan nå den.

Barnvagnsprydnad

När mina egna barn var små fanns det resårband med stora färggranna träpärlor som man kunde fästa på barnvagnen och som barnet kunde titta på och senare även försöka fånga. Jag har gjort en sån i modernare tappning. I mitten fäste jag en virkad nalle och runt om finns det stora träkulor i fina pastellfärger. Jag kommer göra fler sådana för jag har redan fått förfrågningar från vänner och även från deras bekanta.

Armband med små träpärlor

Jag har också börjat väva band med små träpärlor som passar som armband. Det är pilligt, men väldigt roligt. Här är det viktigt att jobba med bra vävmaterial så att inte själva väven går sönder. Inte så roligt när hundratals pärlor sprider sig över golvet.

Ja, det här var vad jag sysslar med nuförtiden. Kanske har du blivit lite inspirerad. Var inte rädd för att testa egna idéer, om det inte blir bra är det bara att göra om. Jag har haft många knasiga idéer under åren. Några har blivit succé andra har jag fått skrota direkt. Men det spelar inte så stor roll så länge jag får utlopp för min kreativa sida.